Projecten

Boek je een hotel, dan is de kans groot dat je dat doet via Booking.com.

DELTA Fiber Nederland is een Nederlands telecombedrijf. Zij hebben netwerken door heel Nederland en leggen voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en buitengebieden. Je kan het bedrijf misschien kennen van de merken DELTA en Caiway. Zij leveren internet, televisie, telefonie en mobiele diensten.

Bij AT&T ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud aan de tools die zichtbaar maken welke netwerkapparatuur in het netwerk staat. Dit betekend dat ik nieuwe ontwikkelingen voor de tools schrijf, Bugs die optreden ten gevolge van nieuwe ontwikkelingen in het netwerk op los en mij bezig houdt met een stukje R&D, nieuwe tools ontwikkelen. Door deze werkzaamheden heb ik mij de afgelopen jaren op allerlei gebieden sterker gemaakt.

De volgende kennis en ervaring heb ik bij AT&T op gedaan:

  • Kennis van complexe software architecturen. Het wijzigen van 1 kleine variabele kan gigantische gevolgen hebben voor andere tools die gebruik maken van dezelfde database.
  • Ingewikkelde (My)SQL queries. Doordat de gescande informatie is opgeslagen in verschillende bronnen, Moet er vaak in een query informatie samengevoegd worden of berekend worden.
  • Programma's ontwikkelen waarbij het draait om veel data die verwerkt moet worden. Ik ben verantwoordelijk voor een import proces, waar heel veel data word opgehaald, bewerkt en opgeslagen.
  • Kennis van netwerkapparatuur en SNMP. In deze functie heb ik te maken met Routers, Switches, Wireless Lan Controllers, Accesspoints etc etc. Deze devices moeten met SNMP uitgelezen worden. Sommige MIB's zijn “standaard” andere MIB's vereisen wat werk om uit te zoeken waar welke informatie is opgeslagen op het apparaat dit kan per vendor en type verschillen.
  • Het werken in een internationale omgeving, communicatie is erg belangrijk
  • Interactie door middel van JSON koppelingen
  • MVC modellen, Perl Catalyst.
  • Naast MySQL databases heb ik ook ervaring met Oracle databases.
  • Ontwikkelen met behulp van een eigen Virtual Machine.
  • Multidisciplinair samenwerken op projectbasis om in een korte tijd tot een eindresultaat te komen.
  • Klantgericht werken. De afdeling software development levert software aan verschillende afdelingen. Vaak krijgen wij aanvragen voor nieuwe functionaliteiten binnen, die wij redelijk snel kunnen implementeren, maar een gevleugelde uitspraak die mij de rest van carrière zal bij blijven is: “Quality over Speed”. Liever iets langer over iets nadenken dan gisteren opgeleverd hebben met bugs.

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) biedt in het gebied Pijnacker – Nootdorp televisie, telefonie en internet aan. Ik kwam in gesprek met dit bedrijf om een scherm te ontwikkelen waarin klanten makkelijk een e-mailadres kunnen aanmaken, verwijderen of een alias aan een e-mail adres kunnen toevoegen. Dit was een korte opdracht, maar eigenlijk werd na oplevering direct gevraagd of ik de telefoniekosten op deze manier ook inzichtelijk kon maken. De portal “mijnSKP” was geboren en diverse functies werden later nog aan de portal toegevoegd.

De portal is geschreven in PHP waarbij naast het standaard programmeren ook wat systeembeheerder taken kwamen kijken, zoals het inrichten van de webmail omgeving en het onderhouden van de webserver. Een uitdaging aan deze opdracht was om de gegevens op een juiste manier uit de zeer complexe database juist te presenteren en bij te werken. Daarnaast moet de portal met verschillenden andere platformen communiceren waardoor ik ook op telefonie en kabeltelevisiegebied de nodige ontwikkelingen heb mogen meemaken